domingo, 12 de mayo de 2013

La Torre Rosa II


Ara fa uns dies us vaig presentar la torre rosa,  "pink tower", com ja vaig comentar, aquest és un material que forma part dels materials  sensorials Montesori. Formada per 10 cubs. 

Lucia Tapia A. en su libro " Como desarrollar el razonamiento lógico matemático" expone que Piaget y Dienes coinciden en que el número es una síntesis de dos relaciones: la clasificación y la seriación. Estas dos relaciones constituyen estructuras lógico-matemáticas indispensables para la conseptualización del número. Según Piaget las operaciones lógicas fundamentales son las de clasificar, ordenar en relaciones de serie y numerar." 

La torre rosa ens serveix per treballar la seriació a través de la mesura, els nens identifiquen, defeneixen i reconeixen quin dels cubs va abans i quin després. Poden analitzar la relació que hi ha entre uns i els altres apreciant els canvis de volum que existeix entre ells.

En aquesta activitat que us presento la torre és treballa estirada al terra com una escala, és a dir al pla horitzontal.

L'elna en aquest cas, ha començat classificat les plantilles de més petit a més gran i un cop classificades s'ha disposat a col.locar el cub corresponent sobre cada plantilla, ha començat pel cub més petit i ha acabat pel més gran tot formant l'escala.









No hay comentarios:

Publicar un comentario